In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Half-om-halfgehakt
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
180 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
25 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Biologische zure room
70 gram
Mais in blik
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak met het gehakt 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomaat en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat dan de geraspte kaas achterwege of gebruik de helft. De overige geraspte kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.
Verdeel de pasta over de borden en schep er een lepel zure room bovenop. Garneer met de overige kaas.