De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus. Door beperkingen in de leveringen is de prei in dit recept vervangen door courgette.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
gram
Spaghetti
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
80 gram
Courgette
125 gram
Champignons
3 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
25 gram
Kruidenroomkaas
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ el
Olijfolie
½ ml
Zoutarme runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.
Bak de ui, knoflook, champignons en courgette 6 - 8 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen. Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!