Snelle pasta met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehaktballen

Snelle pasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.

Labels:
Familie
Familie
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

125 gram

Champignons

90 gram

Spaghetti

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

25 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)932 kcal
Energie (kJ)3901 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers17 g
Vezels12.5 g
Eiwitten50 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de prei fijn.Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram spaghetti per persoon en gebruik de helft van de kaas in stap 3. Serveer de kaas eventueel helemaal apart zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen aan tafel.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.

Saus bereiden
3

Bak de ui, knoflook, champignons en prei 6 - 8 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen. Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.

Mengen en serveren
4

Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!