De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Champignons
90 gram
Spaghetti
3 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
25 gram
Kruidenroomkaas
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de prei fijn.Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 60 gram spaghetti per persoon en gebruik de helft van de kaas in stap 3. Serveer de kaas eventueel helemaal apart zodat iedereen deze naar smaak kan toevoegen aan tafel.
Verhit de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.
Bak de ui, knoflook, champignons en prei 6 - 8 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen. Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook. Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.
Serveer de pasta in diepe borden. Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!