Snelle pasta met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met Mexicaanse twist

Snelle pasta met Mexicaanse twist

met varkensgehakt, kaas en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3473 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd14.3 g
Koolhydraten82.6 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels8.8 g
Eiwitten39.8 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel

Instructies

Gehakt bakken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette en de paprika in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de courgette en paprika toe en bak 4 minuten verder.
  • Voeg de passata toe en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de pasta, het gehakt en de helft van de geraspte kaas toe aan de hapjespan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de zure room erop.
  • Garneer met de overige kaas.