Snelle pasta met vegetarisch gehackt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met vegetarisch gehackt

Snelle pasta met vegetarisch gehackt

met Mexicaanse kruiden, paprika en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Vegetarisch gehakt

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

70 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)748 kcal
Energie (kJ)3129 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten90 g
waarvan suikers20 g
Vezels12.4 g
Eiwitten46 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Vergiet

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg het De Vegetarische Slager Rul Gehackt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het De Vegetarische Slager Rul Gehackt uit de pan en bewaar apart. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.

Pasta koken en saus maken
2

Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit de hapjespan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3

Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af. Voeg de gekookte penne, het gebakken Rul Gehackt van De Vegetarische Slager, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout. Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en schep 1 lepel zure room op elk bord. Garneer met de overige geraspte kaas.