Snelle spaghetti bolognese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas

Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in slechts 25 minuten!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

1 plak(ken)

Ontbijtspek

½

Tomatenpuree

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

75 ml

Water voor saus

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3582 kJ
Energie (kcal)856 kcal
Vetten37.1 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten87.4 g
waarvan suikers20.9 g
Vezels12.3 g
Eiwitten40.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de spaghetti.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd courgette in kleine blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. 
  • Snijd het ontbijtspek in reepjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pasta koken
2
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. 
  • Kook ondertussen de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
Saus maken
3
  • Voeg de passata, de gedroogde oregano en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe aan de hapjespan. 
  • Draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten sudderen (zie Tip). 
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt! Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover.
  • Garneer met de geraspte kaas.

Tip: Door direct een kleine hoeveelheid saus door de pasta te mengen blijft de spaghetti niet aan elkaar plakken.