Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in maar liefst 25 minuten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Spaghetti
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
Courgette
15 gram
Ontbijtspek
100 ml
Heinz Tomato Frito
100 gram
Italiaans gekruid rundergehakt
½ zakje(s)
Gedroogde oregano
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Parmigiano reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
¼ stuk(s)
Runderbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Snijd de ontbijtspek in reepjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan, fruit de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Heinz Tomato Frito, de gedroogde oregano en 100 ml water per persoon toe, draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Verkruimel 1/4 runderbouillon blokjes per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een saladekom de rucola met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover. Rasp de parmigiano regiano over de saus. Garneer met de rucola.