Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

Snelle spaghetti bolognese met parmezaanse kaas

met wortel, courgette, ontbijtspek en rucola

Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in maar liefst 25 minuten!

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Courgette

15 gram

Ontbijtspek

100 ml

Heinz Tomato Frito

100 gram

Italiaans gekruid rundergehakt

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4033 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten21 g
waarvan suikers19 g
Vezels6 g
Eiwitten52 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Snijd de ontbijtspek in reepjes.

Gehakt bakken
2

Verhit de olijfolie in een hapjespan, fruit de ui en knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de wortel, courgette en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gehakt en ontbijtspek toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Heinz Tomato Frito, de gedroogde oregano en 100 ml water per persoon toe, draai het vuur laag en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Verkruimel 1/4 runderbouillon blokjes per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de rucola met per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon en 1tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Meng 1/2 el saus per persoon door de pasta. Verdeel de pasta over de borden en schep de overige saus erover. Rasp de parmigiano regiano over de saus. Garneer met de rucola.