Dit gerecht zet je in een handomdraai op tafel. Het gehakt is gekruid met cayennepeper, citroengras en galanga – ook wel bekend als laoswortel. Deze wortel is familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak: fris en verrassend. Zet alles in aparte schaaltjes op tafel, zodat iedereen lekker zelf kan pakken.
De pitabroodjes die normaal gesproken in dit recept zitten, waren helaas niet leverbaar. We hebben ze vervangen door volkoren tortilla's – die passen ook heel goed in dit gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 gram
Pijnboompitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Komkommer
120 gram
Oosters gekruid rundergehakt
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Bruine tortilla
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Citroen
40 gram
Hummus met ras el hanout
(Bevat Sesamzaad)
½ tl
Paprikapoeder
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¾ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Verwarm de oven voor op 180 graden. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. • Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en voeg toe aan een saladekom.
• Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan en bak het gekruide rundergehakt in 4 – 6 minuten los. • Snijd de blaadjes munt in reepjes en voeg toe aan de saladekom. • Meng de salade met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
• Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven. • Pers de citroen uit. • Meng in een kleine kom de hummus met 1 tl citroensap per persoon. • Schep het rundergehakt op een klein bord en schep de hummus er in het midden op.
• Garneer het gehakt met de hummus met het paprikapoeder en de pijnboompitten. • Serveer de hummus met rundergehakt, de salade, het overige citroensap en de tortilla's aan tafel zodat iedereen zelf zijn eigen tortilla kan vullen. Vul eerst met wat frisse salade en top af met het gehakt en de hummus.