Snelle vegetarische curry-noedelsoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ zakje(s)

Groene currykruiden

200 gram

Oosterse wokmix

(Bevat Soja Kan bevatten Selderij)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

125 ml

Kokosmelk

3 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2625 kJ
Energie (kcal)627 kcal
Vetten38.4 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten48.1 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels10.3 g
Eiwitten19.6 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan of grote pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pan met deksel voor het ei. 
  • Bereid de bouillon (zie Tip).  

Tip : Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 50 ml kokend water per persoon.

 

Smaakmakers roerbakken
2
  • Kook het ei, afgedekt, 6 - 10 minuten (zie Tip).
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan of grote pan met deksel op hoog vuur.
  • Fruit de mix van gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak), de Javaanse wokpasta en de groene currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 3 - 4 minuten mee.

Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook het ei dan 6 minuten. Wil je een hardgekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.

Soep afwerken
3
  • Kook de noedels de laatste 3 - 4 minuten mee met het ei. Giet vervolgens af en spoel de noedels en het ei onder koud water. 
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn. Pel het ei en snijd doormidden.

Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.

 

Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout (zie Tip).
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander en het gekookte ei.

Tip: Houd je van een pittige soep? Voeg dan een lepeltje sambal toe.