Het woord albondiga is een Spaanse verbastering van het Arabische al-bunduq, wat hazelnoot betekent.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 gram
Verse bladpeterselie
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
200 gram
Aardappelen
1.5 tl
Paprikapoeder
6.25 gram
Panko paneermeel
0.16 zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
100 gram
Half-om-halfgehakt
200 gram
Passata
1 stuk(s)
Groene paprika
60 gram
Garnalen
¼ stuk(s)
Cantaloupemeloen
25 gram
Coburgerham
½ stuk(s)
Vleestomaat
½ stuk(s)
Bruin tarwebroodje
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
¼ stuk(s)
Citroen
2.5 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bladpeterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de aardappelblokjes in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten in de oven.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Meng in een kom de panko, de Midden-Oosterse kruidenmix, de helft van de gesnipperde ui, het gehakt en 1 tl mosterd per persoon en maak er 4 gehaktballetjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Voeg de passata, de overige gesnipperde ui en 1 knoflookteen per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en laat, afgedekt, 14 - 16 minuten stoven.
Snijd de groene paprika in stukken van 4 cm breed. Meng de groene paprika in dezelfde kom als de aardappelblokjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Verdeel ze over een tweede bakplaat met bakpapier. Rooster 20 minuten met de aardappelen mee in de oven. Meng in een kom de rode peper met de helft van de bladpeterselie en per persoon: 1/2 knoflookteen en 1 el olijfolie. Leg hier de garnalen in.
Snijd de meloen in parten, verwijder de zaadjes en snijd de schil eraf. Leg de parten op een schaal en verdeel de ham erover. Halveer de vleestomaat en rasp het vruchtvlees met een grove rasp. Snijd het broodje door de helft en besprenkel beide zijden met zout en olijfolie naar smaak en de overige knoflook. Bak 3 - 4 minuten in de oven. Haal het broodje uit de oven en besmeer met het vruchtvlees van de vleestomaat.
Tip: Haal de broodjes uit de oven met een theedoek - ze zijn nog heet!
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de pan goed heet is, de knoflookgarnalen 2 - 4 minuten, of tot ze roze zijn gekleurd. Leg ze vervolgens in een kleine kom, schenk het bakvet eroverheen en garneer met de andere helft van de bladpeterselie.
Serveer de gebakken aardappelen met de mayonaise, de geroosterde groene paprika, de pan con tomate en de albondigas in aparte schaaltjes. Zet alles samen met de garnalen in tapas-stijl op tafel. Snijd tenslotte de citroen in partjes en serveer deze erbij.
Tip: Buen provecho!