Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade

Typisch voor Italië heeft elke regio een andere versie van pasta puttanesca. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn deze ingrediënten: olijven, kappertjes en ansjovis. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Knoflookteen

½

Ansjovis

(Bevat Vis)

15 gram

Olijf-kappertjesmix

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

90 gram

Spaghetti

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola

0.17 snufje

Chilivlokken

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)579 kcal
Energie (kJ)2421 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.5 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn en bewaar de olie uit het blik. Snijd de olijven fijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olie uit het ansjovis blik per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan gewone olijfolie in plaats van de olie van de ansjovis.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Snijd de puntpaprika in ringen en de pruimtomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de rucola, puntpaprika en tomaat toe aan de saladekom en meng goed.

Op smaak brengen
5

Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan een snufje van de chilivlokken toe en meng goed door. Pas op! Ze zijn erg pittig. Meng tot slot de spaghetti door de saus.

Tip: Er komt al veel zout af van de ansjovis en de olie. Proef daarom eerst voordat je extra zout toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 300 gram groente!