Typisch voor Italië heeft elke regio een andere versie van pasta puttanesca. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn deze ingrediënten: olijven, kappertjes en ansjovis. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
3 stuk(s)
Knoflookteen
½
Ansjovis
(Bevat Vis)
15 gram
Olijf-kappertjesmix
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
90 gram
Spaghetti
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Rucola
0.17 snufje
Chilivlokken
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn en bewaar de olie uit het blik. Snijd de olijven fijn.
Verhit 1/2 el olie uit het ansjovis blik per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan gewone olijfolie in plaats van de olie van de ansjovis.
Kook de spaghetti, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de puntpaprika in ringen en de pruimtomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de rucola, puntpaprika en tomaat toe aan de saladekom en meng goed.
Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan een snufje van de chilivlokken toe en meng goed door. Pas op! Ze zijn erg pittig. Meng tot slot de spaghetti door de saus.
Tip: Er komt al veel zout af van de ansjovis en de olie. Proef daarom eerst voordat je extra zout toevoegt.
Verdeel de spaghetti alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer met de salade.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 300 gram groente!