Een rijke spaghetti bolognese met zonnebloempitten. Je maakt de saus zelf en daarvoor hebben wij speciaal voor jou de groenten al extra klein gesneden. Dan ben je sneller klaar en heb je in iedere hap alle ingrediënten samen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Vleestomaat
100 gram
Rundergehakt
200 gram
Groentemix van kastanjechampignons, prei, broccoli en courgette
1 takje(s)
Verse oregano
½ blik(ken)
Tomatenpuree
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de vleestomaat in blokjes en ris de verse oregano blaadjes.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak daarin het rundergehakt met de knoflook en Italiaanse groentemix in 3 minuten.
Voeg daarna de verse oregano, vleestomaat, tomatenpuree en zwarte balsamicoazijn toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml water per persoon toe en bak afgedekt 10 - 12 minuten. Haal halverwege de deksel van de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt 10 - 12 minuten en giet daarna af.
Voeg de spaghetti en de helft van de zonnebloempitten toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige zonnebloempitten en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie naar smaak.