Spaghetti bolognese met kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese met kipgehakt

Spaghetti bolognese met kipgehakt

en geraspte belegen kaas

In het maken van een bolognesesaus kan soms flink wat tijd gaan zitten, maar onze versie is zo gepiept. Het kipgehakt is een lekkere variatie op het klassieke recept maar is wel op smaak gebracht met authentieke Italiaanse kruiden.

Labels:
Kook mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

120 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

¼ blik(ken)

Tomatenpuree

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2912 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels10 g
Eiwitten38 g
Zout0.9 g

Instructies

Water koken
1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

Groenten snijden
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.

Gehakt bakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het Italiaans gekruid kipgehakt met de ui en knoflook in 5 minuten los op middelhoog vuur.

Saus bereiden
4

Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de paprika, tomaten, zwarte balsamicoazijn, bruine suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

Spaghetti toevoegen
5

Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.