In het maken van een bolognesesaus kan soms flink wat tijd gaan zitten, maar onze versie is zo gepiept. Het kipgehakt is een lekkere variatie op het klassieke recept maar is wel op smaak gebracht met authentieke Italiaanse kruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Groene paprika
2 stuk(s)
Pruimtomaat
120 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
¼ blik(ken)
Tomatenpuree
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Bruine suiker
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het Italiaans gekruid kipgehakt met de ui en knoflook in 5 minuten los op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de paprika, tomaten, zwarte balsamicoazijn, bruine suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.