Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland

Dit vegetarische gerecht is rijk aan eiwitten. Zowel de pompoenpitten als de feta en linzen bevatten deze gezonde voedingsstof. Daarnaast bevat de spaghetti integrale meer vezels dan gewone spaghetti!

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

40 gram

Linzen

7.5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Peen

½ tl

Gedroogde oregano

½ blik(ken)

Tomatenpuree

37.5 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Spaghetti

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

stuk(s)

Zwarte balsamicoazijn

¾ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)727 kcal
Energie (kJ)3042 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten99 g
waarvan suikers0 g
Vezels22 g
Eiwitten31 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan
Grote pan
Mes
Bord

Instructies

Kook de linzen
1

Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.

2

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de spaghetti. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Snijd de peen klein
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden en de peen heel klein.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan
4

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de peen, oregano en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg 100 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn, suiker en peper toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten en eventueel extra water toe.

5

Verkruimel ondertussen de feta en kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten. Giet daarna af.

6

Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan (zie ook de tip). Breng op smaak met peper, zout en/of extra balsamicoazijn en verhit 1 minuut. Voeg daarna de spaghetti integrale en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pompoenpitten en overige feta. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Tip! De linzen hebben nog een bite na 25 minuten koken. Kook ze nog 5 – 10 minuten langer voor zachtere linzen.