Dit gerecht brengt de rijke smaken van Bologna bij jou in huis, en dat in maar liefst 20 minuten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
4.95 gram
Verse basilicum en rozemarijn
100 gram
Rundergehakt met Italiaanse kruiden
½ blik(ken)
Cherrytomaten in blik
40 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
10 gram
Geraspte Italiaanse kaas
naar smaak
Peper en zout
2 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het rundergehakt toe en bak 2 - 3 minuten.
Voeg de geblikte cherrytomaten toe, draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht dus meer dan 400 gram groente!
Meng in een saladekom de rucola en veldsla met de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten en meng met de salade.
Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum en de geraspte Italiaanse kaas. Serveer met de salade.