De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippetjes en gekruid met paprika, oregano en tijm - ze bevatten speciaal voor ons minder zout!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
90 gram
Spaghetti
100 gram
Passata
25 gram
Rode pesto
50 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de paprika in blokjes.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipworstjes in 4 - 6 minuten rondom bruin in de hapjespan. Haal de kipworstjes uit de pan en bewaar apart. Zet de hapjespan terug op het vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon. Bak de paprika 2 - 3 min. Voeg daarna de knoflook, ui en pruimtomaat toe. Roerbak 1 - 2 minuten.
Kook ondertussen de spaghetti, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Laat uitstomen zonder deksel.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle spaghetti, maar gebruik 2/3. En, vervang dan de helft van de kookroom door een gelijke hoeveelheid bouillon. Beide ingredienten kun je later deze week in een soep verwerken.
Blus de ui, knoflook, paprika en tomaat af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de passata toe. Laat, afgedekt, 8 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Tip:
Snijd ondertussen de kipworstjes in stukjes van 1 cm. Voeg de kookroom, de stukjes kipworst en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de saus en roer goed door. Laat 2 - 3 minuten zachtjes inkoken en voeg de spaghetti en de rode pesto toe. Schep goed om en voeg eventueel wat extra kookvocht toe als het te droog is.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Voeg dan minder kookroom en/of rode pesto toe. Vervang de room door melk of bouillon en gebruik wat je overhoudt voor een soep. De rode pesto is ook lekker op een boterham met kaas en plakjes tomaat.
Verdeel de spaghetti met saus over diepe borden.