Spaghetti met romige zelfgemaakte camembertsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti met romige zelfgemaakte camembertsaus

Spaghetti met romige zelfgemaakte camembertsaus

met broccoli, courgette en ui

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

¼ stuk(s)

Courgette

1 snufje

Nootmuskaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)978 kcal
Energie (kJ)4092 kJ
Vetten58.3 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten77.1 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11.6 g
Eiwitten34.3 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote kom
Steelpan
Hoge kom
Staafmixer
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Snijd de ui in partjes. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Groenten roosteren
2

Meng in een kom de ui, broccoli en courgette met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water. Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en bewaar wat van het kookvocht. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Kaassaus maken
3

Breng een steelpan met een laagje water aan de kook. Snijd de camembert in grove stukken. Voeg de kookroom, de mosterd, de geraspte kaas en de camembert toe aan een kom die groter is dan de pan met het laagje water (zie Tip). Plaats de kom op de pan en laat het geheel smelten, dit duurt ongeveer 8 - 10 minuten. Blijf tussendoor goed roeren zodat je een gladde saus krijgt. 

Tip: Je maakt de kaassaus au bain marie. Hiervoor is het belangrijk dat de kom groter is dan de pan, zodat de kom op de pan staat en niet het kokende water raakt. Heb je geen kom die op de pan past? Maak dan de saus in een wok of hapjespan op laag vuur.

Groenten op smaak brengen
4

Meng, terwijl de kaas smelt, in een hoge kom de knoflook, de verse kruiden en 1 el extra vierge olijfolie per persoon. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng vlak voor serveren de geroosterde groenten met de kruidenolie op de bakplaat.

Tip: Heb je geen staafmixer? Je kunt de kruidenolie ook zelf maken door de knoflook en verse kruiden fijn te snijden en te mengen met olijfolie.

Mengen
5

Rasp ondertussen nootmuskaat naar smaak. Haal de kom van de pan en breng de kaassaus op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de pasta toe aan de kom met kaassaus. Meng goed door elkaar en voeg eventueel nog extra kookvocht van de pasta toe als de saus te droog lijkt.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti met kaassaus over diepe borden. Leg de groenten met kruidenolie erop.