Spaanse gehaktballetjes met zoete-aardappelpartjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaanse gehaktballetjes met zoete-aardappelpartjes

Spaanse gehaktballetjes met zoete-aardappelpartjes

met broccoli, geitenkaas en uienchutney

Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

225 gram

Zoete aardappel

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Broccoli

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

35 ml

Zoutarme runderbouillon

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3144 kJ
Energie (kcal)751 kcal
Vetten39.6 g
waarvan verzadigd17.4 g
Koolhydraten61.1 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels13.6 g
Eiwitten32.4 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes. Leg vervolgens in een kom.
  • Meng de zoete aardappel met het paprikapoeder en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel daarna over een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Broccoli koken
2
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 3 - 4 minuten. Giet af en leg de broccoli in een ovenschaal.
  • Strooi de geitenkaas eroverheen en rooster 5 - 7 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan met een deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Zet het vuur lager, voeg de knoflook en ui toe en bak, afgedekt, nog 5 - 6 minuten.
  • Voeg daarna de uienchutney en de bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng goed en laat 3 minuten sudderen.
Serveren
4

 

  • Serveer de gehaktballetjes met de zoete aardappelpartjes en de broccoli.
  • Garneer de gehaktballetjes met de uienjus en serveer met mayonaise naar smaak ernaast.