Sperziebonensalade met varkensfilet en andijvie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sperziebonensalade met varkensfilet en andijvie

Sperziebonensalade met varkensfilet en andijvie

Een salade in de winter kan prima, maar dan moeten er wel win-terse smaken in zitten. Door de peer kort te smoren wordt deze zoet, dat moet ook wel want de andijvie kan een beetje bitter zijn. Gelukkig krijgt de peer ook versterking van de piccalilly die dit gerecht vol van smaak maakt!

Allergenen :
Gluten
Soja
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Varkensfilet

½ stuk(s)

Peer

100 gram

Gesneden andijvie

25 gram

Piccalilly

(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2041 kJ
Energie (kcal)487 kcal
Vetten12 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels14 g
Eiwitten30 g
Zout0.5 g

Instructies

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten.
1

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in 12 - 15 minuten gaar in een grote pan met deksel waar ook de sperziebonen bij passen. Kook de laatste 7 minuten de sperziebonen mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd ondertussen de varkensfiletlapjes in blokjes van 2 cm
2

Snijd ondertussen de varkensfiletlapjes in blokjes van 2 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de varkensfiletblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Haal uit de pan en houdt ingepakt in aluminiumfolie warm.

3

Snijd ondertussen de peer (conference) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de peer in parten van 1 cm dikte. Smoor de peer met 25 ml water per persoon, 10 minuten afgedekt op middelhoog vuur in dezelfde wok of hapjespan.

Meng in een saladekom de rauwe andijvie en de helft van de piccalilly door de sperziebonen en krieltjes en breng op smaak met peper en zout.
4

Meng in een saladekom de rauwe andijvie en de helft van de piccalilly door de sperziebonen en krieltjes en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de rest van de piccalilly
5

Serveer de varkensfiletblokjes met de sperziebonensalade en de gebakken peer. Garneer met de rest van de piccalilly.