De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)
25 gram
Chorizoblokjes
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
75 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Zongedroogde tomaten
70 ml
Zoutarme runderbouillon
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in schijfjes. Meng in een kom de wortelschijfjes met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Schil aardappelen en zoete aardappel en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag, dek de pan af en bak de gehaktballetjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de bouillon toe aan de pan en roer goed door om de jus te maken. Laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter, de mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de chorizo en gehaktballen erbovenop. Serveer met de jus.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.