De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
25 gram
Chorizoblokjes
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
75 gram
Zoete aardappel
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Zongedroogde tomaten
1 el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
¼ stuk(s)
Zoutarm runderbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
70 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in schijfjes. Meng in een kom de wortelschijfjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Schil de aardappelen en zoete aardappel en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui in het vet van de chorizo, in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag, dek de pan af en bak de gehaktballetjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de aangegeven hoeveelheid water toe aan de pan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer goed door en laat het geheel zachtjes inkoken tot serveren.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de chorizo en de gehaktballen erbovenop. Serveer met de jus.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.