Stamppot met gehaktballetjes en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels

De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper - perfect in combinatie met de smaakvolle chorizo.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

25 gram

Chorizoblokjes

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

75 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ el

[Plantaardige] roomboter

70 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3544 kJ
Energie (kcal)847 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten68.5 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels18.1 g
Eiwitten33.1 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in schijfjes. Meng in een kom de wortelschijfjes met olijfolie, peper en zout. Verdeel de wortelschijfjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 18 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. 

Aardappelen koken
2

Schil aardappelen en zoete aardappelen en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.

Chorizo bakken
3

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Halveer de gehaktballen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de chorizo in 2 - 3 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. 

Gehaktballen bakken
4

Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes met de ui, in het vet van de chorizo, in 2 - 3 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur naar middellaag, dek de pan af en bak de gehaktballetjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de aangegeven hoeveelheid water en het bouillonblokje toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel zachtjes sudderen tot serveren.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter, mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zongedroogde tomaten en de geroosterde wortel toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en leg de chorizo en gehaktballen erbovenop. Serveer met de jus.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.