De naam piccalilly stamt van “Paco-lilla” of “Indian Pickle” uit de 18e eeuw, wat refereert naar de augurk en de Aziatische kruiden die worden gebruikt in de saus!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Spruiten
(Bevat Selderij)
1 stuk(s)
Varkensboerenworst
(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)
25 gram
Spekreepjes
½ tl
Belgische kruidenmix voor gehakt
½ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Aardappelen
25 gram
Piccalilly
(Bevat Soja, Tarwe, Mosterd)
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de harde onderkant van de spruiten. Bewaar 2 spruiten per persoon apart en halveer de rest. Snijd de prei in ringen en snijd de ui in halve ringen.
Zorg dat de spruiten en aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Voeg een flinke snuf zout toe en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten koken. Voeg de prei toe aan de pan en kook nog 2 - 3 minuten mee. Giet daarna af en houd afgedekt warm.
Verhit een koekenpan met deksel zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes en de ui in 3 - 4 minuten goudbruin. Haal de spekjes en ui met een schuimspaan uit de pan en houd apart. Halveer ondertussen de apart gehouden spruitjes en snijd vervolgens in halve ringen.
Voeg de roomboter toe aan de koekenpan en bak de worst in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de koekenpan af en bak de worst 5 minuten. Voeg de de gesneden spruiten toe en bak nog 7 minuten. Blijf af en toe omscheppen zodat ze niet aanbranden.
Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een scheutje melk, de mosterd en 1/2 tl Belgische gehaktkruiden toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng als laatste de spekjes en ui door de stamppot.
Tip: De Belgische kruidenmix is vrij sterk. Voeg dus eerst een klein beetje toe en proef vervolgens of je meer wilt gebruiken.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de worst erbovenop. Garneer met de knapperige gebakken spruiten en serveer de piccalilly ernaast.
Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.