Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof

Steak deluxe met truffelpesto van radijsloof

met aardappelpuree en geglaceerde biet

Vanavond serveer je een luxe gerecht met steak in groene truffelpesto. Deze maaltijd is zowel een lust voor het oog als een feest voor je smaakpappillen!

Allergenen :
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

¼ bosje(s)

Bospeen

½ bosje(s)

Radijs

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Cashewstukjes

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse bladpeterselie

8 ml

Extra vierge olijfolie met truffelaroma

250 gram

Aardappelpuree

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)928 kcal
Energie (kJ)3881 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers11 g
Vezels9 g
Eiwitten44 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de steak uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de helft van de knoflook of snijd fijn. Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 cm. Verwijder het loof van de radijs en bewaar apart.

Pesto maken
2

Kook de biet en radijs 10 minuten in de pan met deksel. Was het loof van de radijs goed, zodat er geen zand meer tussen zit. Voeg aan een hoge kom per persoon: 10 g loof, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie toe. Pureer dit met de peterselie (inclusief takjes), cashewstukjes, truffelolie, de overige knoflook en de helft van de grana padano tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten roosteren
3

Meng de biet en radijs in een ovenschaal met de fijngesneden knoflook en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Aardappelpuree verwarmen
4

Zet, wanneer de biet en radijs nog 20 minuten in de oven moeten, de aardappelpuree in de oven.

Steak bakken
5

Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat het bakvet goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.

Serveren
6

Snijd de steak in plakjes. Verdeel de puree over de borden. Leg de steakplakjes erop. Leg de biet en radijs naast de puree. Verdeel de pesto over de steakplakjes en groenten. Bestrooi met de overige grana padano.