Vanavond serveer je een luxe gerecht met steak in groene truffelpesto. Deze maaltijd is zowel een lust voor het oog als een feest voor je smaakpappillen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Steak
¼ bosje(s)
Bospeen
½ bosje(s)
Radijs
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Cashewstukjes
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse bladpeterselie
8 ml
Extra vierge olijfolie met truffelaroma
250 gram
Aardappelpuree
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
1 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de helft van de knoflook of snijd fijn. Schil de bieten en snijd in blokjes van 2 cm. Verwijder het loof van de radijs en bewaar apart.
Kook de biet en radijs 10 minuten in de pan met deksel. Was het loof van de radijs goed, zodat er geen zand meer tussen zit. Voeg aan een hoge kom per persoon: 10 g loof, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie toe. Pureer dit met de peterselie (inclusief takjes), cashewstukjes, truffelolie, de overige knoflook en de helft van de grana padano tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de biet en radijs in een ovenschaal met de fijngesneden knoflook en per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Rooster 30 - 35 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
Zet, wanneer de biet en radijs nog 20 minuten in de oven moeten, de aardappelpuree in de oven.
Verhit per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Laat het bakvet goed heet worden, leg dan de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant.
Snijd de steak in plakjes. Verdeel de puree over de borden. Leg de steakplakjes erop. Leg de biet en radijs naast de puree. Verdeel de pesto over de steakplakjes en groenten. Bestrooi met de overige grana padano.