Steak en gremolata-aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak en gremolata-aardappelen

Steak en gremolata-aardappelen

met balsamico spruiten en uienjus

Met dit recept tover je 270 gram groenten per portie op je bord!

Labels:
Eiwitrijk
Snel & gezond
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

150 gram

Spruiten

(Bevat Selderij)

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

40 ml

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2984 kJ
Energie (kcal)713 kcal
Vetten31.1 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten63.8 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels17.5 g
Eiwitten42.3 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de krieltjes. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spruitjes 1 - 2 minuten. Blus af met 40 ml water per persoon (zie Tip).
  • Bak de spruitjes, afgedekt, 6 - 9 minuten. Blus in de laatste minuut af met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Halveer de krieltjes. Kook de krieltjes 15 - 17 minuten in de pan met deksel.

Tip: Voeg eventueel extra water toe als het water te snel verdampt.

Steak bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak en de ui in de pan. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal de steak uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie (zie Tip). 

Tip: Voeg eventueel extra roomboter toe als je meer jus wilt.

Gremolata maken
3
  • Snijd de peterselie fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano. 
  • Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Maak in een kleine kom de gremolata door de extra vierge olijfolie, het sap van 1 citroenpartje per persoon, de citroenrasp, geraspte kaas, peterselie en knoflook te mengen. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Meng de gremolata door de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken.
  • Verdeel de steak en ui over de borden. Schep de krieltjes en de spruitjes ernaast.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.