Steak met Thaise stijl quinoasalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met Thaise stijl quinoasalade

Steak met Thaise stijl quinoasalade

met limoen en pinda's

Met dit recept tover je 266 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Caloriebewust
Koolhydraatarm
Allergenen :
Selderij
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

30 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Paarse wortel

1 stuk(s)

Tomaat

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Limoen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

¼ el

Zonnebloemolie

¾ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1890 kJ
Energie (kcal)452 kcal
Vetten18.8 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten39.4 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels7 g
Eiwitten31.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Saladekom
Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast. Voor het beste resultaat haal je de steak 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de quinoa. Kook de quinoa 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Giet af en laat afgedekt staan.
  • Snipper de ui (zie Tip).
  • Meng in een kleine kom de ui met per persoon: 1 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker.

Tip: Houd je niet van rauwe ui in de salade? Bak de ui dan mee met de steak in stap 3.

Salade maken
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de wortel in dunne staafjes van ongeveer 3 cm lang. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de sla fijn.
  • Meng in een saladekom de quinoa, de ui, de komkommer, de wortel, de tomaat en de sla. 
  • Snijd de limoen in 4 partjes. 
Steak bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Pers of rasp de knoflook fijn.
  • Maak in een kom een dressing van de knoflook en per persoon: het sap van 1 limoenpartje, 3/4 el sojasaus en 1/4 zakje sesamolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
  • Hak de pinda's grof.

Tip: Rood: 1 - 2 minuten per kant. Half-doorbakken: 2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over diepe borden. Besprenkel met 2/3 van de dressing.
  • Snijd de steak in plakken en leg in het midden van de salade. Besprenkel met de overige dressing.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met 1 limoenpartje per persoon.