Biefstuk tagliata met gele wortel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk tagliata met gele wortel

Biefstuk tagliata met gele wortel

met salade en Parmigiano Reggiano

Favoriet van handbalster Tess Lieder-Wester

Met dit recept tover je 265 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Koolhydraatarm
Lactose-arm
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Steak

1 stuk(s)

Gele wortel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2231 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten17.7 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels8.8 g
Eiwitten40 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan
Saladekom
Aluminiumfolie
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Voor het beste resultaat haal je de steak minimaal 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.
  • Schil de wortel en snijd in plakken van 1 cm dik. Halveer de grote plakken wortel. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de wortel in 9 - 12 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Houd op laag vuur warm tot serveren.
Pompoenpitten roosteren
2
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Breng de steak aan beide kanten op smaak met peper en zout.
  • Leg, zodra de boter goed heet is, de steak en de ui in de pan en bak de steak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip). Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Bak de ui tot serveren.

Tip: Rood: 1 - 2 minuten per kant. Half-doorbakken: 2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden. Leg de wortel op de salade.
  • Serveer de steak op de wortel. Verdeel de ui eroverheen. 
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf vlokken van de Parmigiano Reggiano.
  • Garneer de salade met Parmigiano Reggiano, de balsamicocrème en de pompoenpitten.