Steak met geroosterde spruiten en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Steak met geroosterde spruiten en Parmigiano Reggiano

Steak met geroosterde spruiten en Parmigiano Reggiano

met courgettesticks en rucola

Met dit recept tover je 270 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Eiwitrijk
Keto
Koolhydraatarm
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

150 gram

Spruiten

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

0.12 stuk(s)

Citroen

10 gram

Rucola

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

¼ el

[Zoutarme] sojasaus

50 ml

Water

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2416 kJ
Energie (kcal)577 kcal
Vetten41.5 g
waarvan verzadigd19.4 g
Koolhydraten12.4 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels10.6 g
Eiwitten35.5 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast (zie Tip).
  • Halveer de courgette in de lengte en halveer vervolgens in de breedte. Snijd de courgette in sticks van 1 cm dik.
  • Snijd de harde onderkant van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Spoel de spruiten onder de kraan. Halveer de spruiten.

Tip: Mocht je tijd hebben, haal de biefstuk 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.

Spruiten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de spruiten 8 - 10 minuten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgettesticks 5 - 7 minuten en voeg de Mexicaanse kruiden toe
  • Blus de spruiten af met 2 el water per persoon. Laat, afgedekt, nog 2 - 4 minuten garen. 
Steak bakken
3
  • Breng de steak op smaak met peper en zout.
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg, zodra de roomboter goed heet is, de steak toe en bak 1 - 3 minuten per kant, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip).
  • Haal de steak uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Rood van binnen: 1 - 2 minuten per kant. Half doorbakken: 2 1/2 - 3 minuten per kant. Doorbakken: 4 - 5 minuten per kant.

Jus maken
4
  • Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe aan de koekenpan.
  • Blus af met per persoon: 1/4 el sojasaus, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Breng aan de kook en laat de jus inkoken op middelmatig vuur.
Citroen snijden
5
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp.
  • Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Voeg naar smaak citroenrasp en citroensap toe aan de wok of hapjespan met de spruiten.
Serveren
6
  • Verdeel de rucola over borden. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. 
  • Rasp de helft van de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp boven de rucola.
  • Snijd de steak in plakken en leg erbovenop. Schep de jus over de steak of serveer los.
  • Verdeel de spruiten en de courgettesticks eromheen. Rasp de overige Parmigiano Reggiano met een fijne rasp over de spruiten.