Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De zoetere smaak en het kleine formaat zorgen voor frisse hapjes waar je zelfs geen vork en mes bij nodig hebt. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ stuk(s)
Wortel
75 gram
Jasmijnrijst
2 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Bosui
10 gram
Gezouten pinda's
175 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
15 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Little gem
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
naar smaak
Peper en zout
½ el
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
1 el
Wittewijnazijn
0.12 stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Bloem
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkuimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Rasp de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 el suiker en een snufje zout. Voeg de geraspte wortel toe en schep om. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Hak de pinda's grof. Meng de gesneden paddenstoelen in een kom met 1/2 el bloem per persoon.
Tip: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paddenstoelen in 5 - 7 minuten rondom bruin. Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de sojasaus, sesamolie, zoete Aziatische saus en hoisinsaus. Roer regelmatig door tot de saus indikt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Haal de blaadjes van de little gem los en leg per persoon 3 slaschuitjes klaar. Vul de little-gemschuitjes met de rijst, de sticky paddenstoelen en de zoetzure wortel. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's. Serveer de rest van de rijst, de paddenstoelen met de saus en zoetzure wortel ernaast.