Sweet & Sticky tofu met broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & Sticky tofu met broccoli

Sweet & Sticky tofu met broccoli

met rijst, pinda's en gefrituurde uitjes

.

Labels:
Plantaardig
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 tl

Verse gember

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

75 gram

Witte langgraanrijst

200 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

180 ml

Water

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3387 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten101.4 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels12.8 g
Eiwitten27.6 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Pan
Diep bord
Kleine kom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

1

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember inclusief de schil met een fijne rasp.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng aan de kook. Dek de pan af en laat het geheel 8 minuten koken. Haal de pan vervolgens van het vuur en roer de nasi-bamikruidenmix door de rijst. Laat de pan, afgedekt, 10 minuten staan.

3

Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.

4

Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, honing en sojasaus met de overige gember en overige knoflook. Zet een diep bord klaar, voeg de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Dep de tofu droog met keukenpapier en haal de tofu door de bloem, zodat deze aan alle kanten bedekt is.

5

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tofu in 3 - 4 minuten goudbruin en knapperig. Voeg de saus toe en bak 2 - 3 minuten zodat de tofu een glazuurlaagje krijgt. 

6

Verdeel de rijst over de borden. Schep de tofu met saus erbovenop. Garneer met de pinda's en de gefrituurde uitjes. Serveer de broccoli ernaast en garneer met de gomasio.