Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Kruimige aardappelen
150 gram
Knolselderij
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode paprika
2 stuk(s)
Rundersaucijs met Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Tomatenpuree
1 tl
Gedroogde oregano
2 takje(s)
Gedroogde tijm
1 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Schil de knolselderij en snijd in stukken van dezelfde grootte als de aardappelen.
Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat uitstomen.
Snipper ondertussen de ui, snijd of pers de knoflook fijn en snijd de rode paprika in grote stukken. Verhit de olijfolie in een stoofpan of een pan met deksel en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de saucijzen in plakken van maximaal 1 cm (je kunt het vel gewoon mee snijden of naar wens eerst verwijderen). Bak de saucijzen 1 minuut met de ui mee. Voeg de tomatenpuree, paprika en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk 100 ml water per persoon in de pan, breng goed op smaak met peper en zout en breng afgedekt aan de kook. Laat de stoof 15 minuten zachtjes koken.
Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Stamp de aardappelen en knolselderij met de roomboter tot een grove stamppot. Roer de mosterd en de helft van de tijm erdoor en voeg eventueel kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.
Verdeel de puree over de borden en serveer met de stoof. Garneer de stoof met de overige tijmblaadjes.