Speciaal ingrediënt in je box! De varkensworst van Brandt & Levie. Hier gaan ze voor kwaliteit. De varkens groeien op bij bevriende boeren op Nederlandse bodem.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Prei
¼ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Laurierblad
½ stuk(s)
Witlof
¼ tl
Gemalen kaneel
200 gram
Aardappelen
150 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Mosterd
1 tl
Bloem
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd er frietjes van 1 - 2 cm dik van. Meng de frietjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frietjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon in een vergiet. Snijd de wortel in heel kleine blokjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 mespuntje kaneel en 1 tl bloem toe. Voeg de prei en wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg het gehakt van de worst toe en bak in 2 - 3 minuten los. Blus af met de 150 ml bouillon per persoon. Voeg het laurierblad en de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Breng afgedekt aan de kook en verlaag het vuur. Laat 10 minuten stoven. Verwijder het deksel van de hapjespan en laat nog 5 minuten inkoken, of tot de gewenste dikte.
Halveer ondertussen het witlof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof zeer fijn. Meng in een kom het witlof met per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
Haal het laurierblad uit de stoof. Serveer de stoof met de ovenfrietjes en de witlofsalade. Serveer met extra mayonaise naar smaak.