Wist je dat sugarsnaps verse peulvruchten zijn die je, net als peultjes en sperziebonen, helemaal kunt eten? De zaden zitten nog in de peul en mede hierdoor hebben de sugarsnaps een zoete smaak! Houd jij van vissaus? Voeg dit dan naar smaak toe. Wees hierna wel voorzichtig met het toevoegen van sojasaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Peen
100 gram
Kipfilet
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
75 gram
Sugarsnaps
1.5 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
65 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine suiker
naar smaak
Peper en zout
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de peen in dunne plakken en de kipfilet in dunne repen.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de kipfilet met peper en zout, 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, knoflook, rode peper en gember toe en bak 2 minuten. Voeg de peen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de sugarsnaps, sojasaus en bruine bastardsuiker toe en roerbak 5 minuten. Voeg, als het nodig is, een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels bij de kipfilet en groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het geroosterde sesamzaad.
Tip! Heb je kokosolie of sesamolie in huis? Vervang de zonnebloemolie door een van deze oliën. Of heb je witte wijnazijn in huis? Voeg dan tegelijkertijd met de sojasaus ½ - 1 tl per persoon toe voor een heerlijk frisse smaak.