Super Quick: 15 min - Beef - Rice - use NID: groene puntpaprika
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Super Quick: 15 min - Beef - Rice - use NID: groene puntpaprika

with green vegetables

Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

50 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

150 gram

Broccoli

50 gram

Gesneden ui

75 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Water voor saus

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2594 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten14.9 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten79.1 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels11.4 g
Eiwitten37.9 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan and crumble in the stock cube (see pantry for amount).
  • Boil the rice for 10 - 12 minutes, then drain and allow to stand, covered.
  • Cut the Romano pepper into thin strips.
  • Cut the head of the broccoli into florets and dice the stem.
2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a deep frying pan over medium-high heat and fry the onion for 2 minutes.
  • Add the broccoli and the Romano pepper and fry for 4 - 5 minutes, covered.

Did you know... broccoli is considered a superfood, and for good reason - not only is it high in vitamins B, C and E, it's also a great source of calcium, potassium and iron.

3
  • Remove the lid and add the steak strips, hoisin sauce, soy sauce, white wine vinegar and water (see pantry for amount).
  • Fry for 1 - 2 minutes or until the steak strips are done. 
  • Meanwhile, roughly chop the peanuts.
4
  • Serve the rice in bowls and scatter over the gomashio.
  • Top with the vegetables and steak strips in their sauce.
  • Garnish with the peanuts to finish.