Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

met kruidige rijst en zoete chilimayonaise

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Selderij
Soja
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat Mosterd)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Jasmijnrijst

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Bloem

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3450 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten106.5 g
waarvan suikers32.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Zeef
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 10 - 12 minuten, giet daarna af.
  • Roer de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) door de rijst, bewaar apart tot serveren.
Tofu bakken
2
  • Dep de tofu droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bedek de tofu met de bloem (zie Tip).
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tofu 3 - 4 minuten.
  • Roer de BBQ-saus, honing en overige BBQ-rub erdoorheen. Verlaag het vuur en kook nog 1 minuut.

Tip: Doe dit vlak voor het bakken, anders wordt de tofu niet krokant.

Salsa maken
3
  • Laat de mais uitleggen in een vergiet. Hak de koriander grof. Snijd de paprika en komkommer in blokjes.
  • Rasp de schil en pers het sap uit de limoen.
  • Meng in een saladekom de mais, paprika, komkommer, het limoensap, de extra vierge olijfolie en de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de zoet-pittige chilisaus.
Serveren
4
  • Serveer de rijst over diepe borden en verdeel de limoenrasp eroverheen naar smaak.
  • Verdeel de BBQ-tofu en maissalsa eroverheen.
  • Besprenkel met de chili-mayonaise.