Köftegehaktballetjes met fetasalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Köftegehaktballetjes met fetasalade

Köftegehaktballetjes met fetasalade

met aardappelen geïnspireerd op sanyet el batates

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

100 gram

Passata

4 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met köfte-kruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

25 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3195 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten43.5 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten55.8 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels9.6 g
Eiwitten31.6 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 minuten.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
  • Voeg de aardappelen, passata, Afrikaanse kruidenmix en bouillon toe aan de hapjespan. Dek de hapjespan af en laat 5 - 6 minuten koken. Haal het deksel van de hapjespan en kook 3 - 4 minuten verder. Breng op smaak met peper en zout.
Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin.
  • Zet het vuur lager en dek de koekenpan af. Bak 6 - 8 minuten verder, of tot de gehaktballetjes gaar zijn.
  • Roer de honing erdoor en bak 1 minuut verder. 
Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Hak de peterselie en munt fijn en bewaar apart van elkaar.
  • Prak in een kom de feta met een vork. Meng met de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. 
  • Roer de komkommer en munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de aardappelen over de borden.
  • Serveer met de sticky gehaktballetjes en garneer met de peterselie.
  • Serveer met de smashed-fetasalade.