Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

Pangasiusfilet met kruidige tomatenorzo

met kappertjes, peterselie en courgette

Wist je dat kappertjes de ongeopende bloemkoppen zijn van de kappertjesplant? Ze worden voornamelijk geoogst in landen met een Mediterraans klimaat.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Vis
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pangasiusfilet

(Bevat Vis)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

25 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

15 gram

Kappertjes

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2715 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten22.4 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers19 g
Vezels9.2 g
Eiwitten34.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje boven. Kook de orzo 10 - 12 minuten op middelhoog vuur. Giet af en bewaar apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, de knoflook en de gesneden ui 5 - 7 minuten.
Vis bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de vis droog met keukenpapier en bak 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is.
  • Bak in de laatste minuut de kappertjes mee. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Saus maken
3
  • Blus de courgette af met de balsamicoazijn.
  • Roer de passata, Siciliaanse kruiden en de suiker erdoorheen. 
  • Laat de saus inkoken tot de orzo gaar is.
  • Voeg de orzo en de bruschettadip toe aan de tomatensaus. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de tomatenorzo op diepe borden.
  • Leg de vis met kappertjes erbovenop.
  • Garneer met de peterselie.