Champignon-noedelsoep met ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Champignon-noedelsoep met ei

Champignon-noedelsoep met ei

met kimchisaus, furikake en bosui

Kimchi saus is een pittige, scherpe saus geïnspireerd op Koreaanse kimchi, gemaakt met gefermenteerde chili, knoflook en gember. Het voegt een pittige smaak toe aan roerbakgerechten, marinades en dipsauzen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Eieren
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

70 gram

Mais in blik

½ bosje(s)

Bosui

20 gram

Kimchisaus

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2204 kJ
Energie (kcal)527 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten62.2 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels13.8 g
Eiwitten20.2 g
Zout4 g

Benodigdheden

Steelpan
Pan
Sieve

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor het ei en de noedels. Kook het ei 2 minuten.
  • Voeg dan de noedels toe en kook nog 4 - 5 minuten. Giet af, leg de noedels terug in de pan en bewaar apart.
  • Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd doormidden.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Groenten bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gemengde gesneden paddenstoelen 2 - 3 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui fijn. Houd de helft van het groene gedeelte van de bosui apart ter garnering.
  • Voeg de knoflook, de gemberpuree, de ketjap en de overige bosui toe aan de paddenstoelen. Meng goed en bak nog 4 minuten.
Afmaken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet.
  • Meng, wanneer de groenten gaar zijn, de sesamolie, wittewijnazijn, sojasaus, de bouillon en de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) door de groenten toe.
  • Breng aan de kook en haal van het vuur.
Serveren
4
  • Serveer de noedels in kommen.
  • Giet de bouillon met paddenstoelen erover. Leg de mais en het ei erbovenop.
  • Garneer met de furikake en de achtergehouden bosui.