topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

superconvenience_beef

with miso mushrooms and furikake

Mie noedels zijn veelzijdige, zachte noedels die vaak voorkomen in Indonesische en Zuidoost-Aziatische gerechten. Ze zijn snel te bereiden en perfect voor roerbakken, soepen of sauzen.

Allergenen :
Tarwe
Soja
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

200 gram

Roerbakmix met champignons

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Limoen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Bloem

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3030 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten40.1 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten56.1 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels10.3 g
Eiwitten32.6 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Pan
Wok
Koekenpan

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan. Cook the noodles for 4 - 5 minutes until al dente, then drain and return to the pot.
  • Add the sesame oil and toss well to coat, then set aside.
  • Heat the sunflower oil in a wok over medium-high heat. Fry the vegetable mix for 4 - 6 minutes, then add the soy sauce (see Tip).

Tip: if you're watching your salt intake, omit the soy sauce and instead add some later when serving.

2
  • Melt the butter in a frying pan over medium-high heat. Fry the beef mince for 3 - 4 minutes, separating it as you do so. Season to taste with salt and pepper (see Tip).
  • Meanwhile, prepare the stock.
  • Cut the lime into six wedges.

Tip: if you'd like the dish to be spicier, add some sambal from your pantry as preferred.

3
  • Stir the flour into the vegetables, then add the stock and allow to thicken for 1 minute.
  • Remove from the heat, then add the cream cheese, the miso* and the juice of 1 lime wedge per person.
  • Mix well and season to taste with pepper.

*Take care, this ingredient is salty! Use as preferred.

4
  • Transfer the noodles to the vegetables and mix well, then serve on plates.
  • Top with the beef and garnish with the furikake.
  • Serve with the lime wedges alongside.