Pittige chipotle kippensoep
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige chipotle kippensoep

Pittige chipotle kippensoep

met zure room, zoete aardappel, mais en koriander

Nieuw ingrediënt in je box! Chipotle-pasta is een pittige, rokerige smaakmaker gemaakt van gemalen chipotle pepers. Perfect voor sauzen en marinades en geeft een Mexicaanse kick in elk gerecht!

Labels:
Caloriebewust
Nieuw ingrediënt
MET MAGNETRON
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

10 gram

Chipotle-pasta

100 gram

Pulled chicken

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Ui

150 gram

Zoete aardappel

100 gram

Passata

50 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Water

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2480 kJ
Energie (kcal)593 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers24.1 g
Vezels13.8 g
Eiwitten27.8 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was of schil de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes.
  • Voeg toe aan een grote magnetronbestendige kom. Voeg de roomboter en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Dek af met vershoudfolie, prik een paar keer in het folie en zet 4 - 5 minuten in de magnetron, of tot de aardappel zacht is.
  • Verwijder voorzichtig het vershoudfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng goed en zet apart.
Ui bakken
2
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten.
  • Bereid ondertussen de bouillon.
Soep maken
3
  • Voeg de pulled chicken, de passata, de chipotlepasta en de bouillon toe aan de soeppan. Breng aan de kook en laat sudderen tot het serveren.
  • Giet de mais af en snijd de koriander fijn.
  • Zet vlak voor het serveren het vuur uit. Roer de mais en de helft van de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de zoete aardappel in kommen en bedek met de soep.
  • Garneer met de koriander en de overige zure room.