SuperQuick: 10 min - veggie - try to use EID: tempeh yakitori
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

SuperQuick: 10 min - veggie - try to use EID: tempeh yakitori

with couscous, mesclun, and lemon pepper mayo

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Veggie
MET MAGNETRON
Allergenen :
Soja
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Eieren
Mosterd
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

200 gram

Broccoli

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

50 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

30 gram

Mesclun

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3973 kJ
Energie (kcal)950 kcal
Vetten50.2 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers23.1 g
Vezels15.5 g
Eiwitten36.4 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Vork
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom
Vershoudfolie

Instructies

1
  • Prepare the stock in a salad bowl.
  • Add the couscous, then cover and allow to stand for 8 minutes.
  • Shortly before serving, fluff through the couscous with a fork.
  • Add the za'atar and drizzle with extra virgin olive oil as preferred.

Did you know... wholegrain couscous contains 5 times more vitamin B2 and 3 times more vitamin E than regular couscous.

2
  • Heat a drizzle of sunflower oil in a frying pan over medium-high heat.
  • When the oil is nice and hot, fry the tempeh for 4 - 5 minutes.
  • Meanwhile, quarter the lemon. Crush or mince the garlic.
  • In a small bowl, combine the garlic, honey and mustard with the juice of a quarter lemon per person. Season to taste with salt and pepper.
  • When the tempeh is done, add the sauce and fry for 1 more minute.
3
  • Cut the head of the broccoli into florets and dice the stem.
  • Transfer to a microwave-safe bowl and add the water (see pantry for amount). Cover the bowl with plastic wrap and pierce the surface several times.
  • Microwave on high for 2 - 3 minutes or until done. Carefully remove the plastic wrap and season to taste with pepper.
  • Meanwhile, roughly chop the almonds.
4
  • Serve the mesclun on plates.
  • Top with the couscous, tempeh, broccoli and almonds. Drizzle with the mayonnaise (see Tip).
  • Garnish the broccoli with the gomashio-herb mix. Serve with the rest of the lemon wedges.

Health Tip: this meal is high in calories. If you're watching your calorie intake, serve just half of the mayonnaise.