In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
150 gram
Aardappelblokjes
0.99 tl
Paprikapoeder
0.24 tl
Gerookt paprikapoeder
1 stuk(s)
Gekruide runderburger
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
40 gram
Tomatentapenade
1 stuk(s)
Hamburgerbol met sesam
30 gram
Rucola en veldsla
125 gram
Rode cherrytomaten
25 gram
Aioli
naar smaak
Peper en zout
naar smaak
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelblokjes in de koekenpan met per persoon: 1 tl paprikapoeder en 1/4 tl gerookt paprikapoeder in 10 - 12 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje runderhamburger zonder aardappelblokjes en aioli. Deze kun je op een andere dag verwerken in een salade of een ander gerecht.
Snijd de rode puntpaprika in smalle repen. Verhit de overige olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de runderburger, samen met de paprika, 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.
Tip: Gebruik eventueel 2 pannen als je voor meer dan 2 mensen kookt.
Halveer de cherrytomaten. Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Leg de cherrytomaten erop. Besprenkel met de extra vierge olijfolie naar smaak en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A, vitamine C en foliumzuur.
Snijd de hamburgerbol doormidden en besmeer met de tomatentapenade. Beleg de hamburgerbol met de runderburger, de gebakken puntpaprika en eventueel wat van de salade. Leg de patatas bravas naast de salade en serveer met de aioli.