Wist je dat garam masala letterlijk pittig kruidenmengsel betekent in het Hindoestaans? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
150 gram
Aardappelen
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
⅓ zakje(s)
Garam masala
100 gram
Kippendijreepjes
150 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ei
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Sjalot
1 tl
Zonnebloemolie
150 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
⅓ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de sperziebonen en eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes van 2 cm.
Tip: Wist je dat deze maaltijd meer dan 300 gram groente bevat per portie? Eén van die groenten is de sperzieboon: een groene held die belangrijke mineralen bevat. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur zorgen voor een energieker gevoel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan of hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, Surinaamse kruiden en garam masala 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en aardappelblokjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg per persoon: 150 ml water en 1/3 kippenbouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat, afgedekt, 13 - 16 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook de eieren en sperziebonen 6 - 7 minuten. Giet daarna af. Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren.
Tip: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, en al helemaal doordat we tegenwoordig veel binnen werken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met aardappelen en kip. Haal het deksel van de pan en roer goed. Draai het vuur hoog en laat de saus 10 - 12 minuten inkoken tot gewenste dikte. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met peper en zout.
Snipper ondertussen de sjalot. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de sjalot en roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
Verdeel de aardappelen, de kip en 1 ei per persoon over de borden. Schep de gebakken sperziebonen ernaast.