Wist je dat garam masala letterlijk 'pittig kruidenmengsel' betekent in het Hindoestaans?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
200 gram
Aardappelen
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
¼ zakje(s)
Garam masala
100 gram
Kippendijreepjes
150 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 stuk(s)
Tomaat
125 ml
Water
1 tl
Zonnebloemolie
⅓ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de sperziebonen en eieren. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel. Bak de knoflook, Surinaamse kruiden, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes en aardappelblokjes toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg het water en 1/3 kippenbouillonblokje per persoon toe. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur iets lager. Laat, afgedekt, 13 - 16 minuten zachtjes koken. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken. Kook het ei en de sperziebonen 6 - 7 minuten. Giet daarna af. Laat het ei schrikken onder koud water. Pel het ei.
Weetje: Naast vette vis is ei een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Een vitamine waar we gemiddeld te weinig van binnenkrijgen, al helemaal nu we tegenwoordig veel binnen werken.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met aardappelen en kip. Haal het deksel van de pan en roer goed. Draai het vuur hoog en laat de saus 10 - 12 minuten inkoken tot de gewenste dikte. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Bak de overige ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe aan de ui en roerbak het geheel 2 - 3 minuten op hoog vuur.
Verdeel de aardappelen, de kip en het ei over de borden. Schep de gebakken sperziebonen ernaast.