Sweet & savory Midden-Oosters stoofje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & savory Midden-Oosters stoofje

Sweet & savory Midden-Oosters stoofje

met kipmerguez, parelcouscous en rozijnen

Deze parelcouscous heeft het allemaal: van de hartige kipworstjes tot zoete rozijnen en van zachte parelcouscous tot knapperige amandelen.

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Kipmerquezworstje

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

225 ml

Kippenbouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3643 kJ
Energie (kcal)871 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers23 g
Vezels6 g
Eiwitten37 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de rode ui. Verwarm 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg per persoon 1 tl Midden-Oosterse kruiden en bak een halve minuut, tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de ui en paprika toe en bak 3 – 4 minuten.

Parelcouscous koken
2

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon en de parelcouscous toe aan de hapjespan met de paprika en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in ongeveer 12 – 14 minuten gaar. Roer regelmatig.

Tomaten toevoegen
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen de laatste 4 – 6 minuten toe aan de parelcouscous.

Kipmerquez bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipmerguezworstjes in 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 – 10 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig om.

Garnering snijden
5

Snijd de witte kaas in kleine blokjes. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Hak de amandelen grof door.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over de borden en leg de kipmerquezworstjes erop. Garneer met de witte kaas, amandelen en de verse munt.