Sweet & sticky grillkaassalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & sticky grillkaassalade

Sweet & sticky grillkaassalade

met avocado, romige sinaasappeldressing en aardappeltjes

Wist je dat Halloumi gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om de elastische structuur.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Eieren
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Handsinaasappel

150 gram

Aardappelblokjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Citroenmayo met zwarte peper

(Bevat Eieren, Mosterd, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3994 kJ
Energie (kcal)955 kcal
Vetten70.2 g
waarvan verzadigd26.6 g
Koolhydraten43.9 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels9.5 g
Eiwitten32.2 g
Zout3.9 g

Benodigdheden

Koekenpan
Keukenpapier
Saladekom

Instructies

Fry the potatoes
1
  • Heat half of the sunflower oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the potatoes for 8 - 9 minutes until golden-brown.
  • Add the Middle Eastern-style spices and season to taste with salt and pepper.
  • Meanwhile, pat the Cypriot-style cheese dry with kitchen paper and cut into slabs of no more than 0.5cm thickness.
Fry the cheese
2
  • Heat the rest of the sunflower oil in another frying pan over high heat. Fry the cheese for 2 - 3 minutes per side until evenly golden-brown (see Tip).
  • Add the honey and some sambal as preferred, then fry for 1 more minute.
  • Season to taste with pepper.

Health Tip: this recipe is high in calories and salt. If you're watching your intake for either, just use half of the cheese and keep the rest to use tomorrow.

Make the salad
3
  • Juice the orange.
  • In a salad bowl, combine the orange juice with both types of mayonnaise (see Tip).
  • Cut the lettuce into smaller pieces and slice the cucumber into crescents.
  • Transfer both to the salad bowl and toss well to combine with the dressing.

Tip: add just half of the orange juice at first, then taste the dressing and add more as preferred.

Serve
4
  • Halve and pit the avocado, then remove the skin and slice the flesh.
  • Serve the salad on plates. Top with the potatoes, the avocado and the Cypriot-style cheese.
  • Garnish with the cashews to finish.