Broccoli is echt een supergroente! Het bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
2.5 tl
Verse gember
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
75 gram
Witte langgraanrijst
200 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Ongezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
½ zakje(s)
Nasi-bamikruidenmix
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe)
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
180 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp.
Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, de helft van de knoflook en de helft van de gember 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en de bouillon toe en breng aan de kook. Dek de pan af en laat het geheel 8 minuten koken. Haal de pan vervolgens van het vuur en roer de nasi-bamikruidenmix door de rijst. Laat de pan, afgedekt, 10 minuten staan.
Breng ruim water met een snufje zout aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 - 7 minuten gaar. Giet af, laat uitstomen en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, honing en sojasaus met de overige gember en overige knoflook. Zet een diep bord klaar, voeg de bloem toe en breng op smaak met peper en zout. Dep de tofu droog met keukenpapier en haal de tofu door de bloem, zodat deze aan alle kanten bedekt is.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de tofu in 3 - 4 minuten goudbruin en knapperig. Voeg de saus toe en bak 2 - 3 minuten zodat de tofu een glazuurlaagje krijgt.
Verdeel de rijst over de borden. Schep de tofu met saus erbovenop. Garneer met de pinda's en de gefrituurde uitjes. Serveer de broccoli ernaast en garneer met de gomasio.