Tacobox | Mexicaanse avond
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tacobox | Mexicaanse avond

Tacobox | Mexicaanse avond

4 porties | met garnalen, gehakt, zelfgemaakte guacamole en salsa

.

Labels:
Recept
Allergenen :
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd50 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

360 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

10 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 bosje(s)

Bosui

2 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Paprika

1

Tomatenpuree

2 stuk(s)

Avocado

2 stuk(s)

Limoen

12 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

150 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

140 gram

Mais in blik

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Sjalot

300 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] sojasaus

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8187 kJ
Energie (kcal)1957 kcal
Vetten114.9 g
waarvan verzadigd39.3 g
Koolhydraten138.1 g
waarvan suikers43.5 g
Vezels22.5 g
Eiwitten87 g
Zout7.8 g

Benodigdheden

Kom
Zeef
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd 1 sjalot en 1 teentje knoflook fijn.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schil. Doe het vruchtvlees in een kom en prak goed.
  • Pers een halve limoen uit in de kom.
  • Voeg de tomaat, sjalot en knoflook toe aan de avocado. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.

 

2
  • Schil en snijd de mango in blokjes.
  • Snijd de overige sjalot en knoflook fijn.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng de mango, sjalot, knoflook en de helft van de koriander in een kom. Pers een 1/2 limoen uit in de kom en breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosui fijn en bewaar het groene deel apart in een kleine kom als garnering.
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de helft van het witte deel van de bosui toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg dan de tomatenpuree, paprika, 1 zakje Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en sojasaus toe.
  • Giet de mais af. Voeg de mais en 2 el water toe aan de koekenpan en laat 6 - 8 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

.

4
  • Verhit 1 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de overige witte deel van de bosui toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg de garnalen en de overige van de Mexicaanse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg 50 g crème fraîche en de overige van de koriander toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de overige halve limoen in partjes en bewaar apart. Pers de andere helft uit in de pan.
5
  • Verwarm de tortilla’s in de voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 2 - 4 minuten.
  • Leg de cheddar en het overige van de crème fraîche in aparte kleine kommen.
6
  • Serveer het gehakt en de garnalen in serveerschalen in het midden van de tafel.
  • Doe hetzelfde met de guacamole en mango salsa, evenals de tortilla’s, crème fraîche, kaas, het groene gedeelt van de bosui en limoenpartjes.
  • Laat iedereen zijn eigen taco’s samenstellen en genieten!