Taco's met chili sin carne, kaas en avocadodip
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Taco's met chili sin carne, kaas en avocadodip

Taco's met chili sin carne, kaas en avocadodip

met zure room en salsa

Receptontwikkelaar Sarah: "Ik vind vegetarisch eten heerlijk! Ik kook het het liefst op zo'n manier dat je vlees niet hoeft te missen, dus koos ik in dit recept voor linzen als vervanging van gehakt. De Mexicaanse kruiden geven pit aan het gerecht en de twee soorten dips maken het helemaal af."

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ pak(ken)

Linzen

4 stuk(s)

Tacoschelpen

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

½ stuk(s)

Groene puntpaprika

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3089 kJ
Energie (kcal)738 kcal
Vetten39.8 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten68.2 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels13.9 g
Eiwitten18 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Zeef
Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de puntpaprika in blokjes. Snipper de ui.
  • Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak 2/3 van de ui en de helft van de puntpaprika 2 - 3 minuten (zie Tip).

Tip: De overige ui gebruik je rauw voor de salsa. Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui met de paprika in deze stap.

Chili sin carne maken
2
  • Voeg de linzen en Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de hapjespan en bak 3 - 4 minuten op hoog vuur.
  • Blus af met de passata. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan.
  • Laat de chili sin carne zachtjes koken tot serveren. Voeg eventueel meer water toe als de saus te dik wordt.
Salsa maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenblokjes en de wittewijnazijn toe aan een kom.
  • Voeg de overige ui en de overige puntpaprika toe en meng goed.
  • Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 4 - 5 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Serveer de chili sin carne, salsa, avocadodip en zure room in aparte schaaltjes.
  • Verdeel de taco's over de borden en laat iedereen zelf de taco's vullen.