Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie

Tartaar van koudgerookte zalm met kruidenolie

2 porties | met komkommer en knapperige crostini

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Dit smaakbommetje is een feestelijke start van jouw diner. En we beloven je dat je geniet van elke hap!

Labels:
Recept
Allergenen :
Vis
Gerst
Rogge
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

120 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Baguette

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Tuinkers

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3186 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten53.2 g
waarvan suikers2.6 g
Vezels4.6 g
Eiwitten21.7 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Zalmtartaar maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de koudgerookte zalm in kleine blokjes.
  • Snipper de ui heel fijn. Snijd de komkommer in de lengte in fijne repen en vervolgens in kleine blokjes. 
  • Meng in een kom de zalm met de mayonaise, ui en komkommer. Breng op smaak met peper en zout. 
Kruidenolie maken
2
  • Snijd de verse kruiden fijn. Snijd de citroen in 8 partjes. 
  • Meng in een kleine kom de kruiden, extra vierge olijfolie en 2 el wittewijnazijn. Pers 2 citroenpartjes uit boven de kom. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Smeer 1 klein schaaltje per persoon in met olijfolie. 
  • Verdeel de zalmtartaar over de schaaltjes en druk aan met de achterkant van een lepel. 
Crostini maken
3
  • Snijd de baguette in 1 cm dikke sneetjes. 
  • Leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de sneetjes met 2 el olijfolie, peper en zout.
  • Bak in 5 - 7 minuten goudbruin in de oven. 
Serveren
4
  • Leg een bord ondersteboven op het schaaltje met de zalmtartaar en draai beide vervolgens voorzichtig om. 
  • Haal daarna langzaam het schaaltje van het bord. 
  • Besprenkel de zalmtartaar met de kruidenolie en garneer met de tuinkers. 
  • Serveer met de crostini en de overige citroenpartjes.